Lt Shiprock a.ka. Hank Schipdam verbleef 16 jaar lang in New York. Een periode waarin hij, vooral als drummer, met meerdere bands speelde in de vele clubs en studio's die deze stad rijk is.

Ook na terugkomst in Nederland bleef hij actief in de muziekscene. Tijdens optredens met verschillende bands verraste hij vaak door als pauze act als singer/songwriter een aantal nummers ten gehore te brengen, waarin de US folk en Rootsock invloeden die hij meegenomen had uit New York nadrukkelijk naar boven kwamen drijven. De behoefte om deze invloeden kwijt te kunnen groeit en leidt tot het ontstaan van de band Lt and the Winedrunk Patrolmen, met LT Shiprock als zanger/gitarist. In de jaren die volgen vormt zich een redelijk vaste bandbezetting waarmee vele kroegen, podia, studio's en festivals aangedaan worden.

Eind 2010 vallen een aantal vaste bandleden af en komen de bandactiviteiten op een lager pitje te staan. Helemaal stil wordt het echter nooit: LT Shiprock blijft met wisselende bezettingen en gastmuzikanten wel een aantal optredens verzorgen, in kroegen, maar ook op grotere evenementen als Rocking Harmony in Vroomshoop .

Naast de bandactiviteiten kiest LT Shiprock er steeds vaker voor om solo als singer/songwriter op te treden (oa als voorprogramma voor Barry Mcguire). Het repertoire is hetzelfde gebleven: van US traditionals via Blues tot Countryrock. Eigen nummers, bekende en onbekende covers, omgevormd naar de herkenbare LT sound. Een avondje LT and the winedrunk patrolmen staat hierbij garant voor muzikaal plezier, variatie en verrassing, overgegoten met de stevige rockende LT saus! De solo optredens van LT Shiprock laten een minder stevige kant zien, waarbij de pure liedjes en songteksten centraal staan.